ŽUFÁNEK SLIVOVICA 0.50L 50%

Výroba slivovica je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás im hovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky.

Nami odporúčaná teplota podávania a skladovania je od 10 - 18 ° C.

Proces kvasenia neurýchľuje, pretože prirodzene a pomaly prekvasené ovocie dáva vzniknúť tej najlepšej slivovici.

Samotná výroba slivovice sa nazýva destilácia. Vykonávame ju na modernom zariadení stĺpcovú technológií, kedy sa z kvasu jediným procesom získava 3x destilovaná slivovica s typicky slivkovou vôňou a jemnou chuťou. Čerstvo vypálená slivovica má pomerne vysoký stupeň lihovitosti (okolo 55%) a preto sa musia riediť pramenitou vodou na konečných 50%.

Potom slivovica zreje v pivnici v nerezových nádržiach pri teplote okolo 12 ° C. Tu v pokoji leží 8 - 12 mesiacov aby bolo dosiahnuté harmónia v chuti a vôni, toľko typické pre slivovicu Žufánek.

Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Vypredané
Kód: 8594053940052
Značka: Žufánek
€29,90 €24,92 bez DPH €59,80 / 1 l
Kategória: Ovocné destiláty
Hmotnosť: 1 kg
Balenie: Bez obalu
Krajina pôvodu: Česká republika
Objem: 0,5L
Obsah alkoholu %: 45%
Položka bola vypredaná…
Žufánek Slivovica
Tip

Žufánek a synovia

Rodinná ovocinársko - včelárska farma ŽUSY s.r.o. (Žufánek a synovia) so zameraním na spracovanie ovocia, bylín a medu do formy kvalitných ovocných destilátov a likérov bola založená v roku 2000.

Pri zrode stáli manželia ing. Marcela a Josef Žufankovi a ich synovia Martin, Jozef a Jan. Spoločnosť sídli v malej obci Boršice u Blatnice blízkosti Uherského Hradiště.

Vlastné ovocné sady, ktoré obklopujú výrobný areál, sa nachádzajú v jednej z najlepších lokalít na pestovanie hlavne modrého ovocia na Morave. Z neho sa vyrába na modernom destilačnom zariadení stĺpcovou technológiou lahodne jemné ovocné pálenky s charakteristickou vôňou a chuťou, ovplyvnenú tunajšou mikroklímou a podložím na úpätí chránenej krajinnej oblasti Bielych Karpát.

Všetky produkty sú vyrobené z lokálnych surovín podľa pôvodných, osvedčených receptúr, bez použitia umelých farbív, ochucovadiel a aróm. Ovocie nesie certifikát BIO kvality.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: